Bautarunde i påskevær -- fra 1808-1905 på 40 minutter
Moped med kvanteratt spør du deg kanskje kjære leser?
Neida Aamk hadde bare sin første bautarunde i starten på en lang tradisjon.

Avreise Maskinhuset kl 14.Ta med sekkemat og drekke sto det på innklallinga som kom elektrisk, rett i skjortelommen.
Damene,unga og andre ikke mopedkjørende skulle møte direkte i gapahuken på Dingsrud. Vi med historikk i blikket og utblanda besin på tanken skulle kjøre Bautarunden.

De 3 milepælene i Norgeshistorien.Bautaen ved Haneborg(som jeg ikke husker hvorfor står der),Toverud bautaen etter slaget mot Svenskene i 1808, og Dingsrud bautaen etter styrkene i 1905 skulle besøkes.Nå må det nevnes at den førstnevnte dro vi rett forbi...

"Første stopp ble på Esso'n da Jonte på Monarken hadde gasspådrag problem."
Sia gitt det raskt over Liermåsan da dagen var velsinget med sønnavind. Noe som ga medvind og klar fordel for folk med moped.
Etter fæl kappkjøring kunne vi Toverudbautan i øyesyn.Noe som ga et minneblaff tilbake til Haneborgskolen,hornmusikk og krones is til 1-krone.
Opp fra Riserdammen, rundt ved kjørka, ner bakken og opp mot Korterudbutikken, over Bogstad, Bergerbakken, så var vi på Dingsrud.
Etter å ha kjørt noen hundre meter oppover en traktorveg kom vi til en gapahuk av akseptabel standandart, med hjørneskåp og egen utedo.
Parkeringsforholda var gode mopeder med sidestøtte.Og folk fant seg raskt til rette i de fine omgivelsene.
 
Utpå kvelden dro vi hvert til vårt.Noen dro hjem, noen dro til andre gapahuker.Og har de ikke kommet hjem er de vel der ennå...