Damneset Cup – Israce 2004

Bildeserie!

 Årets israce ble arrangert av PPP gruppen lørdag 13. mars. Dagen opprant med strålende gråvær og lett bris. Det var ikke kaldt, men som de fornuftige mennesker vi er, hadde både publikum, deltagere og funksjonærer kledd seg i tykke klær. På vedovnen var pølsene klare og lavoktan brus ble solgt. Høyoktan var medbrakt på termoser og bokser.

I år kjørte vi et rent klubbrace for voksne gutter og for debutanter. Dette var gjort for å få ned deltagerantallet og for å begrense varigheten av racet. I år ble det hele gjort unna på 3 timer, og i voksne gutters klasse ble det kjørt 15 heat à 4 runder. En B-finale på 5 runder, og en A-finale på 5 runder. I alt ble det altså kjørt 70 runder i klassen for voksne gutter.

I debutantklassen ble det kjørt 6 innledende heat à 4 runder, og et finaleheat på 4 runder.

Debutantklassen kjørte altså 30 runder. Det ble altså kjørt 100 runder på banen.

I år var det med noen medlemmer som stilte med ”nye” mopeder. Et friskt innslag var den nyrestaurerte ”pacemopeden” til Jonte Brubak. Det var en Monark med 4 gearet Sachsmotor. Før de første racene i begge klasser var denne ute på banen og kjørte foran deltagerne for å sjekke at banen og deltagerne var klare. Det var ikke behov for å kjøre denne ut på banen i løpet av heatene for farten var lav nok som den allerede var.

 

”Gutteklassen”.

 

I de innledende heatene overbeviste Odd Sandbakken på Gilera, med fin kjøring og ”tent sneip” vant han alle sine heat. Terje Holtet kjørte også meget sikkert med sin Honda PX og hadde to seirer og en andre plass. På tredje plass fulgte Terje ”Toya” Sandbekkbråten på Honda MT5 med to andre plasser og en første plass. Disse tre sammen med Leif Arne ”Roswell” Skjønhaug rykket rett til A-finalen. Den femte deltageren skulle rykke opp fra B-finalen. Hvem ville det bli?

Rusende gjorde deltagerne i B-finalen seg klare. Disse var Per Erik Fallet på Tempo Corvette 380, Håvard Nygård på Puch Maxi, Dagfinn Holtet Tempo Safir 400, Morten Haneborg Suzuki TSX, og Øystein Sandbekkbråten på Tempo Panter.

Starten ble som vanlig foretatt av våre offisielle starter Johan Matheson, assistert av pølse og flaggspesialist ”Onkel Egil”. Etter noen spennende runder hvor ledelsen vekslet mellom Dagfinn Holtet og Morten Haneborg, fikk Dagfinn et par kontrasladder i svingen etter langsiden og måtte dessverre legge ned mopeden. Morten kjørte derfor sikkert i mål som vinner, fulgt av Håvard, Per Erik, Øystein og den uheldige Web redaktøren Dagfinn.

Morten rykket derfor opp til A-finalen. Før A-finalen ble ”Pacemopeden” tatt ut både for å roe ned publikum og deltagere. Spenningen var til å ta og føle på da deltagerne ruste motorene

(selv om det var unødvendig). Starten ble noe rotete og det var ikke så store forskjellen etter første runde. Men derfra og inn ble det en rein parademarsj for Terje på PX, Toya på MT5 og Morten Haneborg, etter at Roswell hadde snurret i østre sving.

 

 

Debutantklassen.

 

Etter innledende runder i debutantklassen viste det seg at Hans Axel Sandbekkbråten hadde vunnet alle innledende runder, og Malin Holtet hadde blitt på andre plass i sine innledende heat. For de andre deltagerne var resultatene mer variable. Sigvart Waaler hadde vunnet to av sine heat og kommet på 3 plass en gang. Vi trodde vel at kampen om de tre første plassen skulle stå mellom disse tre. Men dessverre fikk Sigvarts tungstartede Safir plutselige problemer før finalen. I hui og hast ble han tilbudt banens mest umulige sykkel, en Suxuki FZ med små hjul og vaklevoren ramme. Han ble derfor sjanseløs. I debutantklassen vant Hans Axel Sandbekkbråten overbevisende. Han kjørte en forholdsvis moderne moped, Honda MT5. Andreplass ble besatt av Malin Holtet på Honda PX, som etter noe nølende start kjørte seg opp til annenplass. På tredjeplass kom yngste deltager, Espen Sandbækbråten på Honda Camino, som i likhet med Malin kjørte automatmoped. På den glatte isen var det nok best med automat for da kunne en hele tiden ha begge beina på isen. For andre resultater se resultatlisten.

 

 

Premieutdelingen

 

Premieutdelingen tok til etter kort tid, for i år noterte vi ikke tider, men tok bare plasseringen. Premiene som var meget fine var gitt av våre sponsorer: Nipro på Bjørkelangen, Aurskog-Sparebank, Aurskog For og Fritiden, og Spar Aurskog. Det var noen fantastiske premier hvor førstepremien var et komplett kontor med PC fra Nipro. Dette ble vunnet av Terje som i et øyeblikk av storsinnet fullstendig gavemildhet ga hovedpremien til AAMK!

Selv satt han igjen med en CD om HC-Andersens eventyr lest av er Per Aabel. Alle fikk premier, selv dro jeg trøtt og utslitt til Melby mens mange andre fortsatt i gapahuken til klokka 8 om kvelden, og da hadde de begynt 8 om morran. 12 timers eksos og høyoktan fluid hadde satt sine spor. Mopedene ble forlatt i skauen til fordel for transport med snille kjerringer og mulige prospekt.

Alle var enige om at det var godt å legge seg den kvelden. Det vil nok gå gjeteord i mange år om nok en fantastisk dag ved Damneset.

 

  Motorisk hilsen, Jon Sigmund

 

                                   Resultat klasse for voksne gutter

 

Start nr.          Navn                                          Mopedtype                                         Resultat

 

7

Terje Roar Holtet

Honda PX

 

1

3

Terje ”Toya” Sandbekkbråten

Yamaha DT 50

 

2

12

Morten Haneborg

Suzuki TSX

 

3

8

Odd Sandbakken

Gilera    

 

4

5

Leif Arne ”Roswell” Skjønhaug

Tempo Corvette Nitro

5

10

Håvard Nygård

Puch Maxi

 

6

9

Per Erik Fallet.

 

Tempo Corvette 380    

7

14

Øystein Sandbekkbråten

Tempo Panter

 

8

11

Dagfinn Holtet

 

Tempo Safir 400

 

9

2

Knut Einar Haneborg

Puch Monza

 

10

1

Jan Erik Diseth

 

Tempo Corvette Comet

11

4

Jens Waaler

 

Tempo Safir

 

12

15

Rune Sæter

 

Suzuki FZ

 

13

13

Ingar Sæter

 

Tempo Corvette

 

14

6

Harald Bokstad

Tempo Corvett

 

Deltok ikke

 

 

                                               Resultater Debutantklassen

 

Start nr.          Navn                                                              Mopedtype       Resultat

 

3

Hans Axel Sandbekkbråten

Honda MT5

1

7

Malin Holtet

 

Honda PX

2

6

Espen Sandbækbråten

Honda Camino

3

2

Sigvart Waaler

 

Tempo Safir

4

4

Knut Waaler

 

Tempo Comet

5

5

Olav Haneborg

 

Puch Monza

6

1

Therese Haneborg

Suzuki TSX

7

 

 

Bruk miljøvennlig materiale uten skarpe kanter og fremspring.